Fidelity CEO Abigail Johnson neemt een zeldzaam interview af, drukt opwinding uit over Bitcoin.

De directeur van een van de grootste firma’s van Wall Street, Fidelity Investments, nam onlangs een zeldzaam interview met Barron’s Magazine.

In het interview nam ze even de tijd om Bitcoin Rush te noemen, waarmee ze uiting gaf aan haar opwinding over de technologie en de toekomst ervan.

Fidelity Investments werd een van de eerste Wall Street-firma’s die de cryptokredietruimte al in 2014 of 2015 ondersteunde. Het bedrijf begon met het opstarten van een Bitcoin-mijnbouwactiviteit en testte deze vervolgens binnen de interne BTC-betalingen in een bedrijfscafé, aldus sommige rapporten.

Deze ondersteuning heeft meer recentelijk geresulteerd in de werking van een Bitcoin-handelsuitvoerings- en bewakingsafdeling en de regelmatige publicatie van rapporten waarin de macro BTC-stierenzaak wordt belicht.

Waarom Fidelity CEO Abby Johnson bullish is op Bitcoin
In het interview benadrukte ze dat de cryptografische ruimte in zijn huidige vorm zeer snel evolueert, met constante ontwikkelingen die moeilijk te volgen zijn.

Als Bitcoin-gerichte supporter van cryptocurrency’s benadrukte Johnson hoe zij denkt dat „gedistribueerde financiën“ zullen worden aangedreven door technologieën zoals het Lightning Network, dat onmiddellijke en extreem goedkope betalingen kan verzorgen.

Johnson verdubbelde ook het feit dat het doel van Fidelity is om de ogen van de financiële wereld te openen voor Bitcoin.

Hoewel ze geen specifieke cijfers heeft onthuld, voegde ze eraan toe dat Fidelity Digital Assets een „goed momentum“ heeft als bedrijf in de ruimte, omdat er een sterke vraag is naar haar Bitcoin-bewaarproduct.

Een van de vele recente Wall Street-supporters van Bitcoin

Johnson is een van de vele prominente Wall Street investeerders en managers die hun steun hebben toegezegd voor Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen.

Onlangs heeft de levensverzekeringsmaatschappij MassMutual voor $100 miljoen aan Bitcoin gekocht om haar belangen te diversifiëren in deze overgang naar een digitale wereld.

Eerder hebben prominente investeerders zoals Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller, Bill Miller, Anthony Scarramucci en anderen gezegd dat ze Bitcoin bezitten als een hedge tegen de enorme hoeveelheid inflatie die plaatsvindt.

Zelfs onder de oppervlakte zijn er prominente investeerders die Bitcoin accumuleren. Sommigen kondigen hun bezit aan, anderen niet.

Ari Paul, CIO van BlockTower Capital, merkte onlangs op dat de recente rally gebaseerd was op algoritmische aankopen die waarschijnlijk wijzen op institutionele betrokkenheid:

„Voor het grootste deel van deze rally hebben we een duidelijk patroon gezien van algoritmische stijl kopen tijdens de Amerikaanse uren en vlakke activiteit tijdens de Aziatische uren. Dit zijn grotendeels HNW’s (high net worth individuals) die grote hoeveelheden kopen die worden gefaciliteerd door algen (of via een OTC-desk dat algen gebruikt)“.

About the author